Links Sitemap Επικοινωνία
 
 

 

 

 


ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥ.Π.Π.ΑΤ.


Το 1996 παίζαμε βόλλεϋ τρεις-τρεις στον Εθνικό ( Κάρολος Παπούλιας, Ηρακλής Αποστολίδης, Στέλιος Μυγιάκης, Βασίλης Γανωτής, Τάκης Γιαννίτσας και εγώ ).
Ο Κάρολος είπε σε μια στιγμή : «Να είχαμε κι’ άλλες αντίπαλες ομάδες για να παίζουμε». Αμέσως τηλεφώνησα στον Κυριάκο Παντελιά και μου απάντησε : θα αρχίσουμε να μαζευόμαστε στο Γουδί με τον Κώστα τον Παγώνη και τον Νίκο τον Τριανταφύλλου.
Έτσι, στήθηκαν οι δύο πρώτες ομάδες παλαιμάχων στην Αθήνα.
Επακολούθησαν ατελείωτα τηλεφωνήματα σε παλαιούς αθλητές και αθλήτριες σε όλη την Ελλάδα. Τους έκανα την .... ένεση του βετερανισμού.
Σήμερα υπάρχουν 35 περίπου ομάδες στον Ελλαδικό χώρο.
Ο Κάρολος έσπειρε, ο Θανάσης Μπελιγράτης έβαλε το λίπασμα, εγώ καλλιέργησα και το δέντρο μεγάλωσε. Χωρίς την βοήθεια του Θανάση το 2005, δεν θα υπήρχε σήμερα αυτή η επιτυχημένη πορεία του βετερανισμού στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. ( απόσπασμα από την ομιλία του προέδρου του ΣΥ.Π.Π.ΑΤ. κ. Ιάσονα Πλατσή στην κοπή της πίτας – Φεβρουάριος 2011 ).
Έκτοτε, πολλές παρέες κατέβαιναν στο γήπεδο του Εθνικού Γ.Σ. για φιλικούς αγώνες και άλλες ανηφόριζαν προς το Γουδί και έπαιζαν μαζί με την παρέα Παγώνη – Παντελιά.
Με την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων από το 1997 μέχρι το 2004 πραγματοποιείτο κάθε Ιούνιο, αγωνιστική συγκέντρωση 12-15 παλαιών αθλητών του βόλλεϋ, που έπαιζαν 3-6 σετ.
Επακολουθούσε δεξίωση από τον Αντιδήμαρχο Αθηναίων.
Όμως το 2005 μια πρόταση του Ιάσονα Πλατσή στον τότε Πρόεδρο της ΕΟΠΕ Θανάση Μπελιγράτη, άλλαξε τα δεδομένα.
Πρότεινε την πραγματοποίηση Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ομάδων.
Η απάντηση : κλειστείτε στο Λουτράκι και κάντε πρωτάθλημα. Τον Μάϊο του 2005 έγινε το Α΄ Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια.
Την παραμονή της έναρξης είχαν δηλώσει 27 άτομα ( άνδρες – γυναίκες ).
Στο γήπεδο εμφανίστηκαν 78 άτομα !! 5 γυναικείες ομάδες, 11 ανδρικές ομάδες. Θρίαμβος ! Το νερό μπήκε στο αυλάκι.
Επανάληψη του Πρωταθλήματος το 2006 στο Λουτράκι με 19 ομάδες.
Το 2007 ιδρύθηκε ο ΣΥ.Π.Π.ΑΤ, που ήταν αποτέλεσμα αγωνιστικής ανάγκης των 18 ομάδων που δημιουργήθηκαν εν τω μεταξύ στην Αττική.
Την τριμελή επιτροπή της ΕΟΠΕ ( Ιάσων Πλατσής, Κυριάκος Κότταρης, Μπία Γκύζη ) την στελέχωσαν ακόμα δύο μέλη ( Δημήτρης Καλαϊτζής, Παναγιώτα Μπονοβία ) μέχρι τον Μάϊο του 2007, οπότε ιδρύθηκε ο ΣΥ.Π.Π.ΑΤ, και ανέλαβε ενεργό ρόλο το Δ.Σ. σε κάθε διοργάνωση σε συνεργασία με την επιτροπή παλαιμάχων της ΕΟΠΕ.
Ταυτόγχρονα, ιδρύθηκε και ο Σύλλογος «ΟΙ ΑΧΑΙΟΙ» στην Πάτρα, όπου οδηγήθηκε το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με επιτυχία ( 2007 ). Υπήρχαν και οι δύο Σύλλογοι Ανδρών και Γυναικών της Θεσσαλονίκης που συμμετείχαν ανελλιπώς στα πρωταθλήματα.
Το 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ξαναγύρισε στο Λουτράκι με συμμετοχή 22 ομάδων ανδρών – γυναικών ( 2008 )
Το 5ο έγινε στο Ξυλόκαστρο ( 2009 )
Το 6ο έγινε στο Βραχάτι ( 2010 )
Το 7ο έγινε στον Βόλο ( 2011 )
Το 8ο έγινε στην Πορταριά Μαγνησίας ( 2012 )
Το 9ο έγινε στην Δράμα ( 2013 ) με αριθμό ρεκόρ ομάδων ( 16 ανδρών, 7 γυναικών ).
Το 10ο έγινε στο Λουτράκι (2014) με νέο ρεκόρ ομάδων (σύνολο 25).

Τα πρωταθλήματα συνδιοργανώνονται από τον ΣΥ.Π.Π.ΑΤ, την ΕΟΠΕ και τον εκάστοτε Δήμο της περιοχής που διεξάγεται το πρωτάθλημα.

Από το 2009 πραγματοποιείται το Παναττικό Πρωτάθλημα, ανελλιπώς.
Το 2009 στο σπίτι του Βόλλεϋ στην Παιανία.
Το 2010 στο γήπεδο της Λεοντείου ( Πατησίων ).
Το 2011 στο γήπεδο της Λεοντείου ( Πατησίων ).
Το 2012 στο γήπεδο της Λεοντείου ( Πατησίων ).
Το 2013 στο βοηθητικό γήπεδο του ΣΕΦ.
Το 2014 στο βοηθητικό γήπεδο του ΣΕΦ.

Από το 2009 πραγματοποιούνται 1-2 τουρνουά beach-volley κάθε χρόνο.

Από το 2008 και μετά ο ΣΥ.Π.Π.ΑΤ. τιμά κατ’ έτος Παλαιμάχους αθλητές –τριες του Βόλλεϋ που προσέφεραν στο άθλημα ( όλων των κατηγοριών ) καθώς και παράγοντες, διαιτητές, προπονητές, δημοσιογράφους, που έβαλαν το λιθαράκι τους στο σημερινό οικοδόμημα του Βόλλεϋ, αγωνιζόμενοι στα ανοικτά τσιμεντένια γήπεδα.

Το 2009 τίμησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και παλαιό Διεθνή Βόλλεϋμπωλίστα κ. Κάρολο Παπούλια, και τον έκανε επίτιμο μέλος του.
Επίτιμα μέλη είναι ακόμη : Ο κ. Θανάσης Μπελιγράτης ( πρώην Πρόεδρος της ΕΟΠΕ ), ο κ. Γιώργος Γκιώνης ( πρώην Δήμαρχος Λουτρακίου ) και ο κ. Νεκτάριος Χαλβατζής ( Πρόεδρος Επιτροπής Παλαιμάχων ΕΟΠΕ και μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ ).
Στο Α΄συμβούλιο ( 2007-2010 ) συμμετείχαν : Πρόεδρος : Ιάσων Πλατσής, Αντιπρόεδρος : Κυριάκος Κότταρης, Γεν. Γραμματέας : Δημήτριος Καλαϊτζής, Ταμίας : Λάμπρος Κίτσιος, Μέλος : Δ. Τουλή με αναπλ/κή την Ζ. Ρακκά.
Στο Β΄Συμβούλιο ( 2010-13 ) συμμετείχαν : Πρόεδρος : Ιάσων Πλατσής, Αντιπρόεδρος : Κυριάκος Κότταρης, Γεν. Γραμματέας : Δημήτρης Καλαϊτζής, Ταμίας : Βασίλης Παράβας, Μέλος : Μπία Γκύζη.
Με τον θάνατο του Κυριάκου Κότταρη και της Μπίας Γκύζη, εισήλθαν στο Συμβούλιο ο Κωνσταντίνος Αμπελάς ( Αντιπρόεδρος ) και ο Γιάννης Λάσκαρης.
Από το 2011, με τροποποίηση του Καταστατικού, τα 5 μέλη έγιναν 7, και εισήλθαν στο Δ.Σ. ο Δημήτρης Τομαράς και ο Νίκος Αναγνωστόπουλος. Το 2013 παραιτήθηκε ο Δ. Τομαράς ( λόγω φόρτου εργασίας ) και την θέση του πήρε ο Δημ. Σερέτης.

Οι κατηγορίες των αγωνιζομένων είναι : στους άνδρες (35+), (45+), (55+), στις γυναίκες (35+), (42+), (50+).
Όλοι οι αγώνες διεξάγονται με προσωπικά έξοδα των αγωνιζομένων ( ενοίκιο γηπέδου – ιατρού – γραμματεία – μετακινήσεις – διαμονή – διατροφή.
Οι διαιτησίες είναι δωρεάν, προσφορά των Παλαιμάχων διαιτητών.

Η σύνθεση του Δ.Σ. έχει ως εξής :

Πρόεδρος : Ιάσων Πλατσής

Αντιπρόεδρος : Κώστας Αμπελάς

Γεν. Γραμματέας : Γιάννης Ακαρέπης

Ταμίας : Θωμάς Κουρσόπουλος

Μέλη : Δημήτρης Χρονόπουλος

Γιάννης Λάσκαρης

Θόδωρος Ταμπάκης

Από 1/12/2013 ο Σύλλογος διαθέτει γραφεία στο Σ.Ε.Φ.


 
 
 

 

 
 
Copyright © GANTON - 2012